Házi zöldség chips
Hozzávalók:
- édesburgonya
- cékla
- sárgarépa
- zellergumó
- olívaolaj
- só, bors, pirospaprika
- fokhagyma por
Elkészítés:
A zöldségekből hámozóval nagyon vékony szeleteket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd olívaolaj sprayvel lefújjuk.
A fűszereket összekeverjük és azzal meghintjük a zöldség szeleteket.
180 °C-on 20-25 percig sütjük, majd akkor fogyaszthatjuk, ha már teljesen kihűlt.
Bio-Kult TIPP:
Nem kell lemondani a sós ropogtatni valókról akkor sem, ha diétázunk!
Házilag készítsük vegyes zöldségekből minimális olajjal, így amellett, hogy finom nassolnivalót fogyasztunk, némi béta-karotint, és vitaminokat is viszünk be a szervezetünkbe.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!