Töltött gomba
Hozzávalók:
- 0,5 kg csiperkegomba (nagyobb fejeket válasszunk)
- fokhagyma
- vöröshagyma
- fűszerek ízlés szerint (só, bors, lestyán, petrezselyem, pirospaprika, kakukkfű)
- rizs
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítés:
A gombát alaposan megtisztítjuk. A tönköket és 2 kalapot apróra vágunk.
5 ml olajon az apróra vágott, tisztított vöröshagymát megpirítjuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fűszerezzük, és a zúzott fokhagymát is beletesszük. Kis vízzel az egészet megpároljuk.
Külön készítünk egy adag petrezselymes rizst. Ha elkészült összekeverjük a fűszeres párolt gombával.
Az elkészült tölteléket beletöltjük a tisztított gombakalapokba.
Olajjal megspriccelt, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
200 fokon 30 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük tovább, míg a sajt aranybarna lesz.
Párolt zöldséggel, vagy salátával tálaljuk.
Bio-Kult TIPP:
A gomba lassan emészthető étel, így hosszan biztosíthatja a jóllakottság érzetet. Célszerű ebédre fogyasztani.
Kedvező tápanyagtartalma miatt fogyasszunk gyakran gombát, zsírszegényen készítve!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!