Töltött gomba

Töltött gomba

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csiperkegomba (nagyobb fejeket válasszunk)
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • fűszerek ízlés szerint (só, bors, lestyán, petrezselyem, pirospaprika, kakukkfű)
  • rizs
  • olaj
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A gombát alaposan megtisztítjuk. A tönköket és 2 kalapot apróra vágunk.

5 ml olajon az apróra vágott, tisztított vöröshagymát megpirítjuk.

A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fűszerezzük, és a zúzott fokhagymát is beletesszük. Kis vízzel az egészet megpároljuk.

Külön készítünk egy adag petrezselymes rizst. Ha elkészült összekeverjük a fűszeres párolt gombával.

Az elkészült tölteléket beletöltjük a tisztított gombakalapokba.

Olajjal megspriccelt, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

200 fokon 30 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal és addig sütjük tovább, míg a sajt aranybarna lesz.

Párolt zöldséggel, vagy salátával tálaljuk.

Bio-Kult TIPP:

A gomba lassan emészthető étel, így hosszan biztosíthatja a jóllakottság érzetet. Célszerű ebédre fogyasztani.

Kedvező tápanyagtartalma miatt fogyasszunk gyakran gombát, zsírszegényen készítve!

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!