Töltött cukkini

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 1 kg cukkini (nagyok)
  • 0,5 kg darált hús (sovány)
  • 1 db korpás zsemle
  • 1 db tojás
  • ízlés szerint fűszerek
  • só, bors
  • vöröshagyma

Elkészítés:

A cukkinit hosszában félbevágjuk, a közepét kivájjuk. Enyhén megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

Közben minimális olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd rátesszük a húst és ízlés szerint fűszerezve kevés vízzel teljesen készre pároljuk.

(Mi a következő fűszereket ajánljuk: só, bors, pirospaprika, majoranna, petrezselyem.)

Miután kihűlt a hús, 1 tojással és a vízbe áztatott kinyomkodott zsemlével összedolgozzuk.

A kész masszát beleadagoljuk a cukkinibe és alufóliával letakarva

20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg megpirul a teteje.

Bio-Kult TIPP:

A cukkini egy alacsony energiatartalmú zöldség, mely kedvező tápanyag-összetétele miatt cukorbetegek számára is napi szinten ajánlott.

Készítsük a receptet sovány hússal és teljes kiőrlésű zsemlével!

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!