Töltött cukkini
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (nagyok)
- 0,5 kg darált hús (sovány)
- 1 db korpás zsemle
- 1 db tojás
- ízlés szerint fűszerek
- só, bors
- vöröshagyma
Elkészítés:
A cukkinit hosszában félbevágjuk, a közepét kivájjuk. Enyhén megsózzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Közben minimális olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd rátesszük a húst és ízlés szerint fűszerezve kevés vízzel teljesen készre pároljuk.
(Mi a következő fűszereket ajánljuk: só, bors, pirospaprika, majoranna, petrezselyem.)
Miután kihűlt a hús, 1 tojással és a vízbe áztatott kinyomkodott zsemlével összedolgozzuk.
A kész masszát beleadagoljuk a cukkinibe és alufóliával letakarva
20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, míg megpirul a teteje.
Bio-Kult TIPP:
A cukkini egy alacsony energiatartalmú zöldség, mely kedvező tápanyag-összetétele miatt cukorbetegek számára is napi szinten ajánlott.
Készítsük a receptet sovány hússal és teljes kiőrlésű zsemlével!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!