Spárgás rakott tészta

Spárgás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 0,5 kg durumtészta
  • 0,5 kg spárga
  • kevés olaj
  • liszt
  • kevés vaj
  • tej
  • só, bors
  • szerencsendió

Elkészítés:

A durumtésztát sós vízben kifőzzük.

A spárgát minimális olajon megfuttatjuk, felengedjük kevés vízzel és puhára pároljuk.

Közben készítjük a besamel mártást: a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, míg világos arany színű lesz. A tejet felforraljuk, és apránként adjuk hozzá, kevergetve. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.

A kész mártást ráöntjük a spárgára és egyet forralunk rajta.

Hagyjuk kicsit hűlni és botmixerrel pürésítjük.

A főtt tésztát beleborítjuk és alaposan összekeverjük.

Jénai tálban 30 percig sütjük, sajttal szórhatjuk a tetejét igény szerint.

Bio-Kult TIPP:

A rakott tészták jellemzően energiadús fogások. A kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás jegyében igyekezzünk ritkán fogyasztani, de nem kell tiltólistára tennünk.

A kulcsszó a mérték!

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!