Spárgás rakott tészta
Hozzávalók:
- 0,5 kg durumtészta
- 0,5 kg spárga
- kevés olaj
- liszt
- kevés vaj
- tej
- só, bors
- szerencsendió
Elkészítés:
A durumtésztát sós vízben kifőzzük.
A spárgát minimális olajon megfuttatjuk, felengedjük kevés vízzel és puhára pároljuk.
Közben készítjük a besamel mártást: a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és addig kevergetjük, míg világos arany színű lesz. A tejet felforraljuk, és apránként adjuk hozzá, kevergetve. Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
A kész mártást ráöntjük a spárgára és egyet forralunk rajta.
Hagyjuk kicsit hűlni és botmixerrel pürésítjük.
A főtt tésztát beleborítjuk és alaposan összekeverjük.
Jénai tálban 30 percig sütjük, sajttal szórhatjuk a tetejét igény szerint.
Bio-Kult TIPP:
A rakott tészták jellemzően energiadús fogások. A kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás jegyében igyekezzünk ritkán fogyasztani, de nem kell tiltólistára tennünk.
A kulcsszó a mérték!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!