Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 0,5 kg spárga
- fokhagyma
- vaj
- 1 db burgonya
- só, bors
- lestyán, kakukkfű, petrezselyem
Elkészítés:
Minimális vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd a feldarabolt spárgát és a burgonyát.
Kevés vízzel fedő alatt pároljuk néhány percig.
Majd felengedjük bő vízzel, fűszerezzük és készre főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
Bio-Kult TIPP:
A reform módon készített krémleveseket bátran fogyaszthatjuk magas koleszterinszint esetében, vagy testsúlycsökkentő diéta részeként is.
Spárgaszezonban fogyasszuk gyakran, ugyanis vízhajtó hatása révén tehermentesíti a szívet és a vesét, így támogatja a keringést.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!