Sárgarépás lencsefasírt

Sárgarépás lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 500g lencse
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fűszer ízlés szerint
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • lenmag

Elkészítés:

A lencsét válogassuk ki és áztassuk be, majd kuktában főzzük meg (így a puffadásért felelős lektinek inaktiválódnak). Hagyjuk kihűlni, és aprítsuk össze.

Miután kész a lencsepüré, reszeljük bele a sárgarépát, nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük bele az apróra vágott vöröshagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.

Az elkészült masszából formázzunk korongokat, és panírozzuk a következő módon:

keverjünk össze zsemlemorzsát, lenmagot és szezámmagot egyenlő arányban, majd a keverékbe forgassuk bele a korongokat.

Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, olajspray-vel néhány fújással fújjuk be a papírt és tegyük bele a kész korongokat.

200 fokon 30 perc alatt süssük ropogósra, félidőnél fordítsuk meg.

Bulgurral, vagy quinoás rizzsel tálaljuk, fogyasszunk hozzá friss salátát.

Bio-Kult TIPP:

A hüvelyesekből készített fasírtok kiváló húspótlók lehetnek a változatos táplálkozás jegyében. Kuktában előfőzve nem okoznak puffadást, hiszen a lektinek inaktiválódni fognak.

A szezámmag és lenmag kiváló vitamin-, és ásványianyagforrás, gazdagok telítetlen zsírsavakban.

Ez a fogás rostban is gazdag, így a bélműködést is támogatjuk, valamint a bélflóránk baktériumait is tápláljuk.

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!