Sárgarépás lencsefasírt
Hozzávalók:
- 500g lencse
- 3-4 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fűszer ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- szezámmag
- lenmag
Elkészítés:
A lencsét válogassuk ki és áztassuk be, majd kuktában főzzük meg (így a puffadásért felelős lektinek inaktiválódnak). Hagyjuk kihűlni, és aprítsuk össze.
Miután kész a lencsepüré, reszeljük bele a sárgarépát, nyomjuk bele a fokhagymát, keverjük bele az apróra vágott vöröshagymát, és fűszerezzük ízlés szerint.
Az elkészült masszából formázzunk korongokat, és panírozzuk a következő módon:
keverjünk össze zsemlemorzsát, lenmagot és szezámmagot egyenlő arányban, majd a keverékbe forgassuk bele a korongokat.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, olajspray-vel néhány fújással fújjuk be a papírt és tegyük bele a kész korongokat.
200 fokon 30 perc alatt süssük ropogósra, félidőnél fordítsuk meg.
Bulgurral, vagy quinoás rizzsel tálaljuk, fogyasszunk hozzá friss salátát.
Bio-Kult TIPP:
A hüvelyesekből készített fasírtok kiváló húspótlók lehetnek a változatos táplálkozás jegyében. Kuktában előfőzve nem okoznak puffadást, hiszen a lektinek inaktiválódni fognak.
A szezámmag és lenmag kiváló vitamin-, és ásványianyagforrás, gazdagok telítetlen zsírsavakban.
Ez a fogás rostban is gazdag, így a bélműködést is támogatjuk, valamint a bélflóránk baktériumait is tápláljuk.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!