Rántott csirkemell édesburgonyával, friss salátával

Rántott csirkemell édesburgonyával, friss salátával

Hozzávalók:

  • csirkemellfilé
  • natúr joghurt
  • fokhagyma
  • só, bors, petrezselyem
  • puffasztott amarant
  • olaj
  • édesburgonya
  • saláta, balzsamecet

Elkészítés:

Szeleteljük fel a csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fokhagymás joghurtba, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.

Forgassuk puffasztott amarántba, majd tegyük olajjal megfújt sütőpapírral bélelt tepsire. Sütőben 180°C-on süssük meg 40-50 perc alatt, félidőnél fordítsuk meg.

Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk cikkelyekre. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk friss petrezselyemzölddel. 220 °C-on süssük meg 20-25 perc alatt.

A friss salátát kevés balzsamecettel locsoljuk meg.

Bio-Kult TIPP:

Ha egészségesen táplálkozunk, akkor sem kell lemondanunk a vasárnapi rántott húsról sült krumplival. Reform módon fogyasszuk, és együnk hozzá friss salátát.

Így, a bő zsírban sült, hizlaló menü helyett, egy finom, és egészséges fogást kapunk, amely fehérjében, béta-karotinban (édesburgonya) és rostban gazdag, azonban zsírban szegény, így azok számára is megfelelő, akik magas vérnyomásban szenvednek.

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!