Rántott csirkemell édesburgonyával, friss salátával
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- natúr joghurt
- fokhagyma
- só, bors, petrezselyem
- puffasztott amarant
- olaj
- édesburgonya
- saláta, balzsamecet
Elkészítés:
Szeleteljük fel a csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fokhagymás joghurtba, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Forgassuk puffasztott amarántba, majd tegyük olajjal megfújt sütőpapírral bélelt tepsire. Sütőben 180°C-on süssük meg 40-50 perc alatt, félidőnél fordítsuk meg.
Az édesburgonyát hámozzuk meg és vágjuk cikkelyekre. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk friss petrezselyemzölddel. 220 °C-on süssük meg 20-25 perc alatt.
A friss salátát kevés balzsamecettel locsoljuk meg.
Bio-Kult TIPP:
Ha egészségesen táplálkozunk, akkor sem kell lemondanunk a vasárnapi rántott húsról sült krumplival. Reform módon fogyasszuk, és együnk hozzá friss salátát.
Így, a bő zsírban sült, hizlaló menü helyett, egy finom, és egészséges fogást kapunk, amely fehérjében, béta-karotinban (édesburgonya) és rostban gazdag, azonban zsírban szegény, így azok számára is megfelelő, akik magas vérnyomásban szenvednek.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!