Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- padlizsán
- paradicsom
- olívaolaj
- lila- és fokhagyma
- kefir
- majoranna, lestyán, borsikafű, vasfű
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk félbe és sütőben süssük puhára.
Hagyjuk kihűlni, vájjuk ki a húsát, melyet néhány csepp olívaolajjal keverjünk masszává.
Keverjük hozzá az apróra vágott lilahagymát, zúzott fokhagymát, egy kanálnyi kefirt, majd fűszerezzük ízlés szerint.
Pirítóssal fogyasszuk!
Bio-Kult TIPP:
A változatosság jegyében, fogyasszunk gyakrabban zöldségkrémeket, ne mindig húskészítményekkel gondoljunk szendvicsre!
A padlizsán kiváló forrása a vitaminoknak és ásványianyagoknak, és gazdag antioxidánsokban.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!