Olívabogyós csirkeragu
Hozzávalók:
- csirkemellfilé
- vöröshagyma
- olívaolaj
- olívabogyó
- paradicsom
- citrom
- fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
Minimális olívaolajon megpirítjuk a felkockázott csirkemellet és aprított hagymát, hozzáadjuk az olívabogyót, a kockázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát.
Ízesítjük sóval, borssal és a citrom levével. Kevés vízzel felengedjük és fedő alatt készre pároljuk. Bulgurral, vagy kölessel tálaljuk.
Bio-Kult TIPP:
Fontos, hogy nem minden olívaolaj alkalmas főzésre! Az extraszűz olívaolajat csak salátákra használjuk, mert megég magas hőfokon, és mérgező anyagok szabadulnak fel belőle.
A sütésre és főzésre is használható olívaolaj csomagolásán az információt feltüntetik! Amennyiben nem találunk ilyen olívaolajat, inkább használjunk napraforgó olajat.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!