Házi jegestea
Hozzávalók:
- tetszőleges tea (zöld, fehér, fekete tea)
- mentalevél
- gyömbér
- bogyós gyümölcsök
- citrom
- méz
Elkészítés:
Készítsünk egy nagy kancsóba világosra főzött teát, hűtsük ki, majd tegyük be pár órára a hűtőbe.
Közben készítsük el a különleges jégkockát: a jégkocka tartóba reszeljünk egy kis gyömbért és tegyünk bele 1-2 szem erdei gyümölcsöt és 1-1 mentalevelet.
Vízben keverjünk el kevéske mézet és citrom levét, majd ezzel a keverékkel töltsük fel a jégkockatartót.
Miután megfagytak a jégkockák, tegyük bele őket az ízesítetlen teába, szép lassan kiolvadnak megízesítve a teát.
Bio-Kult TIPP:
A nyár a kerti grillpartik időszaka. Cukros bolti üdítők helyett egészséges frissítővel kínáljuk vendégeinket, és figyeljünk arra, hogy a tea is jó minőségű levelekből készüljön!
Ez a jegestea nagyon finom, ezért nagy mennyiségben készítsük el!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!