Házi granola
Hozzávalók:
- narancs
- mazsola
- zabpehely
- kókuszpehely
- szeletelt mandula
- aszalt vörösáfonya
- olaj, méz, fahéj
Elkészítés:
A narancsot teljesen megtisztítjuk (a gerezdekről is eltávolítjuk a hártyát, hogy csak a narancs húsa maradjon), és tűzálló tálba tesszük.
A kifolyt levét is beleöntjük a tálba, beletesszük az aszalt gyümölcsöket és állni hagyjuk néhány percig.
Összekeverjük a müzlit és megszórjuk fahéjjal.
Néhány csepp olajjal elkeverjük a mézet és ráöntjük a keverékre.
Az egészet összekeverjük az aszalt gyümölcsös naranccsal.
190°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Bio-Kult TIPP:
Házi granola készítésekor mindig cukrozatlan aszalt gyümölcsöt válasszunk! Narancs nélkül is készíthetjük, így csatos üvegben eláll egy ideig.
Kiváló rostforrás uzsonnára, vagy tízóraira, és sokkal egészségesebb, mint a bolti változatok.
Fogyasszuk natúr joghurttal, keverjük hozzá egy Bio-Kult kapszula tartalmát és így a bélflóránkat hatékonyan támogatjuk!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!