Hamis rakott kel
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 25 dkg köles
- 25 dkg túró
- vöröshagyma
- fokhagyma
- pirospaprika, só, bors
- petrezselyem
- tejföl (12%)
Elkészítés:
A kelkáposzta leveleket sós vízben 1 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a kölest puhára pároljuk. Amikor kihűlt a köles, dinsztelt vöröshagymával, és friss, zúzott fokhagymával összekeverjük.
Belekeverjük a túrót és fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel.
Tűzálló tálba tesszük a káposzta levelek felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, végül betakarjuk a levelek másik felével.
Tejföllel meglocsolva pirosra sütjük.
Bio-Kult TIPP:
A rakott kel népszerű étel, amelyről akkor sem kell lemondanunk, ha húsmentesen táplálkozunk.
A kelkáposzta jó rostforrás, ha a recepthez túróból és tejfölből is soványat választunk, akkor testsúlycsökkentő diétába is beilleszthető ez a fogás.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!