Hamis rakott kel

Hamis rakott kel

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 25 dkg köles
  • 25 dkg túró
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • pirospaprika, só, bors
  • petrezselyem
  • tejföl (12%)

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleket sós vízben 1 percig főzzük. Lecsepegtetjük, és hagyjuk hűlni.

Közben a kölest puhára pároljuk. Amikor kihűlt a köles, dinsztelt vöröshagymával, és friss, zúzott fokhagymával összekeverjük.

Belekeverjük a túrót és fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel.

Tűzálló tálba tesszük a káposzta levelek felét, majd ráhalmozzuk a tölteléket, végül betakarjuk a levelek másik felével.

Tejföllel meglocsolva pirosra sütjük.

Bio-Kult TIPP:

A rakott kel népszerű étel, amelyről akkor sem kell lemondanunk, ha húsmentesen táplálkozunk.

A kelkáposzta jó rostforrás, ha a recepthez túróból és tejfölből is soványat választunk, akkor testsúlycsökkentő diétába is beilleszthető ez a fogás.

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!