Grillezett lazac salátaágyon
Hozzávalók:
- lazac szelet (friss, vagy fagyasztott)
- só, bors, rozmaring
- citrom
- jégsaláta, madársaláta, saláta mix
- uborka
- lilahagyma
- tökmagolaj, balzsamecet
- málnalekvár
Elkészítés:
A lazac szeleteket sózzuk borsozzuk, fűszerezzük rozmaringgal, majd grillezzük meg.
Ha elkészült, locsoljuk meg a citrom levével.
A salátát állítsuk össze (jégsaláta, madársaláta, uborka, lilahagyma, stb), vagy a kész mixet tegyük a tálba.
Készítsünk saláta öntetet: tökmagolaj, balzsamecet, citrom, és egy kiskanál málnalekvár. (A legjobb, ha a lekvárt házilag készítettük minimális cukor felhasználásával édes gyümölcsből.)
Bio-Kult TIPP:
A lazac és a tökmagolaj kiváló forrásai a telítetlen zsírsavaknak, amelyek bizonyítottan támogatják az érfalakat. Igyekezzünk hetente legalább egyszer halat fogyasztani!
A friss zöldségek pedig vitamin-, és ásványianyag, valamint rostforrások. Ez a fogás bátran fogyasztható testsúlycsökkentő diéta során is.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!