Fokhagymás garnéla
Hozzávalók:
- garnéla
- fokhagyma
- kevés olívaolaj
- só, bors
- zöldfűszerek ízlés szerint
- citrom
Elkészítés:
Teáskanálnyi olívaolajon a zúzott fokhagymát futtassuk meg.
Tegyük bele a garnélát, fűszerezzük ízlés szerint, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt készre pároljuk.
Tálaláskor friss citrom levével locsoljuk meg.
Friss salátával fogyasszuk.
Bio-Kult TIPP:
A garnéla magas B-vitamin-, jód-, szelén-, és cinktartalmú élelmiszer, valamint magas a fehérjetartalma és zsírszegény. Igyekezzünk gyakran fogyasztani.
Nyers salátával egy szénhidrátban- és zsírban szegény, illetve fehérjében- és rostban gazdag fogást kapunk.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!