Fehérboros fokhagymás laskagombaragu
Hozzávalók:
- laskagomba
- fokhagyma
- vaj
- fehérbor (kb 1 dl)
- só, bors, petrezselyem
- étkezési keményítő
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel, tegyük bele a fokhagymát, kicsit pirítsuk.
A laskagombát is tegyük bele, nagyon kevés keményítővel szórjuk meg, majd pirítsuk le.
Öntsük fel a fehérborral, fűszerezzük. Kb 15 perc alatt el is párolog az alkohol, utána még fedő alatt párolhatjuk, hogy puhább legyen.
Barnarizzsel tálaljuk.
Bio-Kult TIPP:
A gomba fehérjében gazdag élelmiszer. Zsírban és szénhidrátban szegény, így fogyókúra során beilleszthető az étrendbe.
A barnarizs rostban, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag, így a bélflóránk baktériumai számára is megfelelő tápanyag.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!