Eperkocsonya
Hozzávalók:
- 250g eper
- zselatin
- víz
- citrom leve
- stevia
Elkészítés:
Az epret alaposan megtisztítjuk, kockára vágjuk és kis tálba halmozzuk.
A zselatint hideg vízben elkeverjük, majd forraljuk, utána kissé lehűtjük.
A citrom levével és a steviaval ízesítjük, végül még egy kis hűtés után az eperre öntjük.
Hűtőben megdermesztjük, majd tálaljuk.
Bio-Kult TIPP:
Az eper magas rosttartalmú, és alacsony energiatartalmú gyümölcs, így azok számára is fogyasztható, akik szénhidrát diétát követnek. Fontos azonban, hogy a szénhidrát-tartalmát bele kell számolni a napi mennyiségbe!
A hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcskocsonya egészséges desszert.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!