Almás zabpalacsinta
Hozzávalók:
- zabpehely
- alma
- édesítőszer
- fahéj
- útifűmaghéj/chia mag
- víz
Elkészítés:
A zabpelyhet aprítóban szinte lisztté aprítjuk, majd hozzáadjuk az útifűmaghéjat (vagy chia magot), az édesítőszert, a reszelt almát, fahéjat, végül a vizet, majd ha már az állaga megfelelő, állni hagyjuk néhány percig.
Tapadásmentes serpenyőben megsütjük.
Bio-Kult TIPP:
Igyekezzünk a palacsintát reform módon elkészíteni.
Ez egy rostban gazdag étel, ezért ne feledkezzünk meg a fokozott folyadékfogyasztás fontosságáról!
A zabban, almában, útifűmaghéjban található rostok a táplálják a jó baktériumtörzseket és támogatják a bélrendszerben történő szaporodásukat.
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!