Áfonyás zabkeksz

Áfonyás zabkeksz

Hozzávalók:

  • zabpehely (lehetőleg finomszemű)
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 egész tojás
  • kevés tej
  • 1 evőkanál méz
  • 1 alma
  • fahéj, sütőpor
  • fél citrom leve és héja
  • cukrozatlan aszalt áfonya
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és megszórjuk fahéjjal.

Kicsit félretesszük, hogy levet eresszen.

Közben összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, sütőport.

Belekeverjük a reszelt almát, tojást, tejet, mézet, citromot.

Végül az áfonyát és a mandulát is beleforgatjuk alaposan.

Masszív tésztát kell, hogy kapjunk.

Két evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Nagyobb kekszek esetén több idő kell.

Bio-Kult TIPP:

Édességet igyekezzünk magunk készíteni.

Egy ilyen jellegű keksz kifejezetten egészséges, hiszen magas a rosttartalma, és cukortartalma is jóval alacsonyabb a bolti kekszekhez képest, így az emésztésünket is támogatjuk.

Csatos üvegben 1-2 hétig is eláll, bár nagyon finom, így biztosan hamar elfogy!

Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!

Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!

Bio-Kult termékek

Bio-Kult Neura (60 db kapszula)

Bio-Kult Neura

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (30 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(30 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (60 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(60 db kapszula)
Bio-Kult Advanced (120 db kapszula)

Bio-Kult Advanced

(120 db kapszula)

Örülünk, hogy érdekelnek a tartalmaink!

Ha szeretnél mindig elsőként értesülni a friss cikkekről, akciókról, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!