Áfonyás zabkeksz
Hozzávalók:
- zabpehely (lehetőleg finomszemű)
- 1-2 evőkanál liszt
- 2 egész tojás
- kevés tej
- 1 evőkanál méz
- 1 alma
- fahéj, sütőpor
- fél citrom leve és héja
- cukrozatlan aszalt áfonya
- szeletelt mandula
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és megszórjuk fahéjjal.
Kicsit félretesszük, hogy levet eresszen.
Közben összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, sütőport.
Belekeverjük a reszelt almát, tojást, tejet, mézet, citromot.
Végül az áfonyát és a mandulát is beleforgatjuk alaposan.
Masszív tésztát kell, hogy kapjunk.
Két evőkanál segítségével sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyobb kekszek esetén több idő kell.
Bio-Kult TIPP:
Édességet igyekezzünk magunk készíteni.
Egy ilyen jellegű keksz kifejezetten egészséges, hiszen magas a rosttartalma, és cukortartalma is jóval alacsonyabb a bolti kekszekhez képest, így az emésztésünket is támogatjuk.
Csatos üvegben 1-2 hétig is eláll, bár nagyon finom, így biztosan hamar elfogy!
Ha tetszett a recept, mentsd el magadnak későbbre is, vagy oszd meg ismerőseiddel!
Kövess minket social media felületeinken is még több receptért és egészséges tartalmakért!